Digital

Digital

Nieuws

Nooit meer de weg kwijt in de cloud

De gewone man is in 2013 massaal gebruik gaan maken van de cloud. Niet van één cloud, maar van allerlei verschillende clouds van verschillende leveranciers. Zo raakt de gewone man – die slechts over een enkele smartphone beschikt – natuurlijk het overzicht kwijt. Een oplossing is beschikbaar, in elk geval voor eigenaren van een iPhone: Octonius.

Het idee achter Octonius: het maakt niet uit welke cloud je gebruikt, je moet jouw informatie en bestanden op een logische manier kunnen zien op je telefoon. Octonius werkt samen met Google Drive, Evernote en Dropbox. Octonius zorgt dat de juiste handeling in de juiste cloudapplicatie plaatsvindt.

Octonius bestaat uit twee subapps met de namen The Flow en Collections. The Flow is een tijdlijn waarin al je cloudactiviteiten te zien zijn, Collections is een dashboard waarmee je heel snel allerlei taken kunt uitvoeren, zoals een document maken, een notitie bewaren, een bericht sturen. Al deze taken bundel je in een ‘collectie’. Vandaar de naam. Ook biedt Octonius mogelijkheden om in te loggen en te zoeken in al je clouds tegelijk.

Octonius is te downloaden in de App Store. Gebruik is slechts één maand gratis. Daarna moet je een bescheiden bedrag betalen.

Bron: De Gelderlander januari 2014