Digital

Digital

Nieuws

IBM ziet toekomst zonnig in

IBM organiseerde onlangs zijn jaarlijkse evenement Connect in het Amerikaanse Orlando. Connect 2014 stond in het teken van samenwerking en besteedde de nodige aandacht aan de grote vier van deze tijd: ‘mobile’, ‘big data’, ‘cloud’ en ‘social’.

De slogan van IBM: ‘Energizing life’s work’.
De presentaties tijdens het evenement gingen allemaal over de ‘extra kick’ die de samenwerkingsmiddelen kunnen geven aan werknemers. Als werknemers extra energie hebben, doen ze hun werk beter, en zal de band van de klant met het bedrijf toenemen. “Onderhand klassieke arguementen,” constateert het Vlaamse tijdschrift Knack. Eén ding valt daarbij wel op: IBM besteedt meer dan ooit aandacht aan ‘de broodnodige omkadering naar de gebruikers toe, om dergelijke middelen makkelijker (en met minder weerstand) ingang te laten vinden – een welkome ontwikkeling’. Begeleiden van de verandering dus. In 2014 gelukkig ook een element dat in de belangstelling van ICT-bedrijven staat. IBM staat wat dat betreft overigens al langer goed bekend: het bedrijf heeft in de loop van de jaren allerlei business-units gehad die zich bezighielden met de psychologie van de gebruiker van software en met kennismanagement.

Tijdens CONNECT kondigde IBM ook een aantal nieuwe producten aan. Zoals Mail next, dat in een bedrijf het beste van de klassieke e-mail met het interessantste van sociale samenwerking moet mengen. Een goed idee, want je wilt gebruikers niet alleen losmaken van de ellende van mapjes op netwerkschijven, maar ook van het opslaan van eindeloze digitale archieven in hun mailprogramma.

Onder de verzamelnaam Connections stelt IBM niet alleen cloudoplossingen beschikbaar, maar ook ‘Lync-achtige’ producten als Chat en Meeting. Steeds meer klassieke toepassingen van IBM, zoals Domino, doen het in de cloud. Business-partner Actiance kondigde het product Alcatraz aan, speciaal bedoeld voor ‘governance-conforme’ archivering in de cloud. Eerst zien, dan geloven, maar het klinkt beloftevol.

En dat is natuurlijk altijd de grote kracht van IT-bijeenkomsten in Amerika: ze laten je een lichte, zonnige, zorgeloze toekomst zien waarin zelfs het leven van de kantoorwerker zich grotendeels buiten afspeelt.

Bron: knack.be januari 2014