Digital

Digital

Nieuws

Computer past in je broekzak

Dell was al langer aan de beurt om met iets nieuws te komen en hier is het: de computer op microformaat, nauwelijks te onderscheiden van een USB-stick. Dell noemt zijn nieuwe computer Wyse Cloud Connect en deelt mee dat het apparaat klaar is voor de markt. De mini-pc is bedoeld voor de zakelijke markt, is simpel (via HDMI of MHL) aan te sluiten op een beeldscherm en kost slechts 129 dollar, dus nog geen honderd euro! Dell levert zijn mini-pc vanaf het eerste moment ook in Europa.

Hoe werkt het? De mini-pc is ee Android-apparaatje en biedt via Wyse (een bedrijf dat Dell heeft overgenomen) een thin client-omgeving, tegenwoordig gemakshalve een cloud-client genoemd. Het is ook mogelijk via Citrix of Vmware te werken.

De mini-pc past in je broekzak en is vooral interessant door de minimale functionaliteit die zij biedt. Op het ding draait Google’s mobiele besturingssysteem Android 4.1. De mini-pc haalt zijn stroom uit het beeldscherm of de televisie waarop zij wordt aangesloten. Om gebruik te maken van netwerken en randapparatuur beschikt het apparaat over WiFi, Bluetooth en een USB-poort.

Je kunt er virtueel Windows of Mac OS mee draaien op je beeldscherm, maar de mini-pc is ook een volledig Android-apparaat met toegang tot Google Play om allerlei apps te kunnen downloaden. Een woordvoerder van Dell, trots: “Klein, slim en veilig; Cloud Connect in een ‘disruptive’ apparaat. Door het combineren van mobiliteit, beheer en veiligheid geven onze klanten nieuwe opties om bij hun data en applicaties te komen. Een krachtige gebruikerservaring bij een betaalbare prijs.”

Bron: Webwereld.nl februari 2014