Digital

Digital

Nieuws

Ziekenhuis communiceert via WhatsApp

Het Albert Schweitzer ziekenhuis (een instelling met een aantal vestigingen in de regio Dordrecht) communiceert de komende maanden met zijn patiënten via WhatsApp. Dat meld fmm.nl. Het is een proef van drie maanden, op initiatief van de afdeling Communicatie.

WhatsApp is een van de meest gebruikte apps op de mobiele telefoon. Het is een gratis variant op sms met meer mogelijkheden dan de klassieke sms. Het WhatsApp-nummer van het Albert Schweitzer ziekenhuis is alleen te gebruiken voor WhatsApp en niet voor andere doeleinden.

Het ziekenhuis is al langer actief op zoek naar nieuwe vormen van communicatie met patiënten en belangstellenden. Vooral de activiteiten van het ziekenhuis op Facebook, LinkedIn, Twitter en Youtube zijn voor de medische wereld vooruitstrevend te noemen.

Het ziekenhuis verwacht dat patiënten via WhatsApp ook inhoudelijke vragen zullen stellen over hun medische behandeling. Die kunnen niet inhoudelijk worden beantwoord: aan de ziekenhuiskant van WhatsApp zitten immers geen artsen maar communicatiemedewerkers. De applicatie wordt bediend door de afdeling Communicatie en niet de dokters zelf. Uiteraard kunnen vragen wel worden doorgepasst naar de heren medici.

De proef wordt in april geëvalueerd.

Bron: fmm.nl januari 2014