Digital

Digital

Nieuws

Je ergeren op kantoor

Regus heeft een onderzoek gedaan naar kantoorergernissen in Nederland en België. Want kantoorwerkers ergeren zich snel aan hun collega’s en ergernis is slecht voor de productie. Er is een mooie top-vijf van ergernissen ontstaan.

Op één staat: de collega die zijn deadline niet haalt en zijn afspraak niet nakomt. 58,4 van de Nederlanders en 57,7 van de Belgen vinden dit verschrikkelijk.
Nummer twee: de collega die geen verantwoordelijkheid neemt en nooit zijn fouten toegeeft. Voor 55,4 van de Nederlanders en 52,1 van de Belgen irritant.
Nummer drie en vier verschillen voor Nederlanders en Belgen. Wij ergeren ons kapot aan de collega die de kantjes eraf loopt (43,6%), de Belgen iets minder (27%). De Belgen haten mensen die kwaadspreken of roddelen (29,2%), wij iets meer (35,6%), maar toch minder dan de kantjeserafloper.
Tenslotte hebben Nederlandse kantoormensen een hekel aan mensen die schreeuwerig telefoneren of onder werktijd privégesprekken voeren: 19,8%. De Belgen zetten de collega die vlakbij zit en toch een mail stuurt in plaats van gewoon iets te vragen op de vijfde plaats.

Bron: fmm.nl januari 2014