Digital

Digital

Nieuws

Rechtspraak digitaliseert voortvarend

De Rechtspraak in Nederland werkt vanaf 2014 met Office 2013. Een eerste goede stap op de weg naar een papierloze rechtspraak. Alle 11duizend medewerkers van Rechtspraak zijn nu voorzien van een nieuwe eigentijdse werkplek en Rechtspraak zelf voldoet aan de eerste randvoorwaarde voor digitaal werken: de kantoorautomatisering is er klaar voor.

Rob Maas, leidinggevende bij spir-it (het ICT-bedrijf voor de Rechtspraak): “De uitdaging was om Office 2013 nog in het jaar 2013 uit te rollen, dit is gelukt. De Rechtspraak loopt in de wereld van IT en zeker die van de overheid voorop, wij zijn klaar de verdere digitalisering van de Rechtspraak en daar zijn we trots op.”

De migratie naar Office 2013 is feitelijk de start van het programma Programma Modernisering Rechtspraak, opgezet door het ministerie van Veiligheid en Justitie samen met de Raad voor de Rechtspraak. Het programma stelt zich tot doel de rechtspraak in Nederland te digitaliseren en de rechtsgang te moderniseren. Tegelijk is gestart met de uitrol van Sharepoint 2013 om het delen van documenten te ondersteunen. Ook heeft Rechtspraak al concrete plannen voor het invoeren van Microsoft Lync 2013, waardoor chatten en digitaal vergaderen mogelijk worden.

Bron: Emerce januari 2014