Digital

Digital

Nieuws

Digitaal dossier helpt scholen met onderhoud

De coöperatie Digitaal Gebouw Dossier lanceerde onlangs het nieuwe digitale ScholenDossier. Deze tool geeft scholen inzicht in de toestand van hun gebouwen en daarmee de mogelijkheid het onderhoud op een verantwoorde en gefundeerde manier te plannen en uit te voeren. Het ScholenDossier is een onafhankelijk platform.

Het verlangen naar een digitaal onderhoudsdossier is groot. Schoolbesturen worden vanaf 1 januari 2015 zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de buitenkant van hun schoolgebouwen. Iets waarmee ze geen ervaring hebben. Gerard Lokhorst van Stichting Duurzame Scholen: “Deze zogenoemde doordecentralisatie is voor sommige besturen geen probleem, maar voor andere juist een bijna onneembare hindernis.”

Daarom sloegen vijftien bedrijven de handen ineen en richten als coöperatie de ‘open’ applicatie ScholenDossier op. Het is meer dan een dossier, want scholen kunnen met de software een volledige nulmeting tegen zeer geringe instapkosten. Het ScholenDossier biedt een helder overzicht van alle indicatoren van het gebouwbezit voor een schoolbestuur.

Bron: fmm.nl januari 2014