Digital

Digital

Nieuws

Bedrijfsleven wil mobiel digitaal werken

Bedrijven leggen bij het ondersteunen van hun bedrijfsvoering steeds meer nadruk op mobiele apps. Bijna de helft van de bedrijven geeft toe dat ze meer willen doen met mobility. En dat gaat over het algemeen verder dan slechts het ondersteunen van Bring Your Own Device (BYOD). Dat schrijft overhetnieuwewerken.nl op basis van het onderzoek ‘Enterprise Mobility - It’s all about the apps’ van CA Technologies.

Driekwart van de bedrijven wil zich focussen op mobiele apps voor klanten en medewerkers. Een kwart geeft voorrang aan de interne realisatie van BYOD en beheer van apparaten van medewerkers. De verschuiving is logisch. De meeste bedrijven hebben intussen hun medewerkers tevreden gesteld door ze steeds meer mogelijkheden te bieden op hun eigen apparaten te werken. Nu moeten ze ook rekening houden met de wensen van de klant. De IT van bedrijven moet zich focussen op beide, zo stelt het onderzoek. Alleen dan krijg je verbinding tussen tevreden medewerkers en tevreden klanten en dat is goed voor de zaken.

Een belangrijke uitdaging voor bedrijven is om de mobiele apps veilig te integreren met de huidige systemen en processen van de organisatie. Security en privacy waren in 2013 belangrijke onderwerpen in het IT-nieuws en zijn dat nog steeds.

Werken met mobiele apps betekent voor veel bedrijven een plezierige stap voorwaarts. Ze verwachten bijna allemaal tevredener klanten en toename van het gebruik van hun producten en diensten. Ook denken ze dat de werknemersproductiviteit toeneemt en de kosten van de bedrijfsvoering uiteindelijk lager zullen uitvallen.

Bron: overhetnieuwewerken.nl januari 2014