Digital

Digital

Nieuws

Meeste werknemers tevreden over werkomgeving

Bijna driekwart van de Nederlandse werknemers is tevreden over zijn werkomgeving. Ongeveer een kwart niet. Dat blijkt uit een onderzoek van de vacaturesites StepStone en Totaljobs.com in negen Europese landen. Daarmee is de Nederlander relatief een tevreden kantoorarbeider: bijna de helft van de Denen en Engelsen heeft wat te mopperen en meer dan een derde van de Oostenrijkers en Belgen.

De kwaliteit van de werkomgeving is bijzonder belangrijk, zeggen de onderzoekers, omdat we een groot deel van ons leven daar doorbrengen. Die omgeving zou dan ook inspirerend moeten zijn, zegt John Salt, directeur bij Totaljobs: “Door moderne technologieën kan de werkvloer veel flexibeler worden beheerd. Bedrijven zouden van die kansen gebruik moeten proberen te maken om aan hun werknemers de mogelijkheid te bieden een omgeving te kiezen die voor hen persoonlijk het meest inspirerend werkt.” In het kantoor zelf moet de aandacht gericht zijn op een aantrekkelijke en comfortabele aankleding van de werkplek. Dat draagt bij aan de creatie van een gemotiveerd en tevreden personeelsbestand. En dat draagt weer bij aan productie, omzet en winst.

Overigens is 27 procent van de Nederlandse werknemers ronduit enthousiast over zijn werkomgeving. Meer jubelaars dan klagers dus. Zou de crisis bijna voorbij zijn?

Bron: overhetnieuwewerken.nl januari 2014