Digital

Digital

Nieuws

Stad Antwerpen introducteert digitaal platform

Antwerpen vervangt haar website en het papieren magazine De Nieuwe Antwerpenaar (DNA) komende lente in één keer door een digitaal platform met de naam ‘A-Stad’. Het platform staat open voor de hele wereld, maar moet eerst nog een testfase van een paar maanden door. A-Stad maakt gepersonaliseerde digitale dienstverlening mogelijk, allereerst voor de Antwerpenaars en in een later stadium voor alle bezoekers van de stad.

Tegen het verdwijnen van het huis-aan-huisblad De Nieuwe Antwerpenaar waren de nodige bezwaren uit de bevolking, maar burgemeester Bart De Wever (N-VA) stelt vast dat digitalisering tegelijk een besparing en een verbetering van de dienstverlening is. Er is geen weg terug. Steeds meer mensen groeien op met voldoende basiskennis van “het online gebeuren” en kunnen dus gewoon meedoen. De gemeente zal wel zorgen voor de nodige aandacht voor doelgroepen als senioren en kansarmen met weinig digitaal zelfvertrouwen.

Gebruikers van A-Stad kunnen straks een gedetailleerd profiel aanmaken waarmee ze verzekerd zijn van de ontvangst van voor hen interessante nieuwsberichten, leessuggesties op hun interessegebied van de Antwerpse bibliotheken of werk aan de weg in hun woonomgeving. Ook kunnen ze direct reageren op de dienstverlening van de gemeente.

Bron: deredactie.be januari 2014