Digital

Digital

Nieuws

eGovtak van Inter Access naar Pink Roccade

Inter Access draagt al haar activiteiten op het gebied van de lokale overheid (de eGOv-tak) over aan Pinkroccade Local Government (LG). Het is Pink vooral te doen om het jeugdzorgsysteem Zorg voor Jeugd en de middlewaresuite WebNext. Inter Access blijft wel actief als dienstverlener voor detacherings- en beheeractiviteiten op de overheidsmarkt.

De belangrijkste reden: deze activiteiten hadden voor SLTN, eigenaar van Inter Access, te weinig schaalgrootte. Directeur Eugène Tuijnman van SLTN: “Er waren te weinig klanten voor de software. Dan kun je twee dingen doen: verkopen aan een marktleider of investeren. In dat laatste geval zouden we moeten concurreren met de twee marktleiders Centric en Pinkroccade. Dat achtten we niet kansrijk genoeg.”

Jurriaan Piek, directeur Pinkroccade Publiekszaken, is blij met de nieuwe oplossingen: “Elke serieuze partij kijkt naar strategische versterkingen. Met het oog op de decentralisatie van de jeugdgezondsheidszorg is het systeem Zorg voor Jeugd een belangrijke aanvulling in ons pakket. Tussen de 125 en honderdvijftig gemeenten in Nederland, waaronder in heel Noord-Brabant en Groningen, gebruiken deze cloudoplossing voor het vroegtijdig signaleren en coördineren van risicokinderen.”

Door de overname van Webnext (inclusief klanten) doet Pinkroccade Local Government een forse stap voorwaarts in het zaakgericht werken. Zo’n 25 gemeenten maken gebruik van de midoffice-suite. Vaak gemeenten die al meededen aan de beroemde Andez-midoffice-aanbesteding en die dus een enorme ervaring hebben met zaakgericht werken.

Een woordvoerder van Pink: “Geïnspireerd door onder andere de zelfbedieningstechnologie in de bancaire- en verzekeringssector ontwerpen wij momenteel veel gemeentelijke processen opnieuw. Wij doen dit zodanig dat de arbeidsintensieve activiteiten meteen bij de bron; de burger of ketenpartner, worden afgehandeld. We breiden dit concept van de ‘zelfwerkzame burger’ in co-creatie met onze klanten uit naar andere domeinen van Pinkroccade Local Government. De kennis en ervaring van het eGOV-team van Inter Access kan ons hierbij ondersteunen.”

Bron: Computable januari 2014