Digital

Digital

Nieuws

Nieuwe ICT-beheermethodes in ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, met vestigingen in Den Bosch, Zaltbommel, Boxtel en Rosmalen, voert een ingrijpende wijziging door in zijn ICT-huishouding. Het voegt de afdelingen Medische technologie en ICT samen. De nieuwe afdeling bestaat uit negentig ict’ers en technisch specialisten die zullen werken volgens de ISM- en FSM-methode.

ISM is een methode voor de inrichting van ict-beheer, met de FSM-methode krijgt een organisatie grip op haar functioneel beheer. Beide methoden zijn afgeleid van ITIL en ASL en zijn sterk in opmars. De methodes kenmerken zich, volgens de bedenkers ,door structuur, eenvoud en toepasbaarheid.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil met deze vrij grote organisatieverandering ook realiseren dat managers en medewerkers werken met één structuur voor afspraken en rapportages. Een woordvoerder tegen Computable: “In de huidige trend van Shared Service Centra zie je vaak dat afdelingen worden samengevoegd onder één organisatie en verantwoordelijke managementorganisatie, maar dat eigenlijk iedere afdeling verder werkt op de eigen manier. Pas als die afdelingen onderling samenwerken volgens de zelfde werkwijze kan er echt rendement worden behaald met de samenvoeging van die organisatie.”

Bron: Computable januari 2014