Digital

Digital

Nieuws

Waarom gebruiken vrouwen vaker twee mobiele telefoons (dan mannen)?

Voiceworks, aanbieder van zakelijke data-, mobiele en vaste telefonieoplossingen, heeft onderzoeksbureau inVotes een onderzoek laten doen naar de manieren waarmee mannen en vrouwen omgaan met hun mobiele telefoons. Driehonderdvijftig mensen werden ondervraagd over hun ‘mobiele-telefoongedrag’.
Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mannen hun telefoon zakelijk gebruikt, tegen een kwart van de vrouwen. Dat verschil is niet te verklaren doordat meer mannen dan vrouwen werken.

Vrouwen met een zakelijk mobieltje hebben twee keer zo vaak als mannen TWEE mobiele telefoons: eentje voor het werk en eentje voor privé-gebabbel. Simone Brummelhuis, hoofdredacteur van Thenextwomen.nl en zelf vrouw: “Een verklaring voor het verschil zou kunnen zijn dat vrouwen vaker parttime werken en daarom minder vaak een mobiele telefoon van hun werkgever krijgen die ze voor zowel hun werk als privé mogen gebruiken.”

Koen van Geffen, CEO van Voiceworks, heeft een andere ‘denkrichting’: “Vrouwen vinden het fijner om twee mobiele telefoons te gebruiken om zakelijke en privégesprekken en berichten gescheiden te houden.”

Dat zou kunnen betekenen, aldus ZDNet aan het einde van dit komkommerbericht, “dat vrouwen op een andere manier omgaan met hun worklifebalance.”

Bron: ZDNet januari 2014