Digital

Digital

Nieuws

‘ITIL kan de prullenbak in’

Compuware, toch meer een leverancier dan een vakblad, doet een opmerkelijke voorspelling voor het jaar 2014: de gerenommeerde methodes ITIL en ITSMF zullen enorm aan belang inboeten. Of, zoals het bedrijf zelf zegt: “De oude ITIL- en ITSMF-disciplines hebben IT-professionals twee decennia lang geholpen, maar vormen nu een belemmering voor zowel de innovatie als de verandering die noodzakelijk is voor bedrijven om te overleven en te groeien.”

De markt verandert in een rap tempo. IT-professionals krijgen steeds meer en steeds sneller behoefte aan “dynamische, realtime en slimme systemen en tools”. ITIL en ITSMF kunnen niet mee in die ontwikkeling en zullen snel verworden tot een echo uit het verleden. Dat denkt Compuware.

Wat ziet Compuware verder gebeuren?

  • AppOps wordt steeds belangrijker – voor wie niet weet wat het is: AppOps is een methode voor het stroomlijnen en afstemmen van de bedrijfsprocessen noodzakelijk voor ontwikkeling en beheer van applicaties
  • mobiele applicaties worden gemeengoed, ze worden geheel opgenomen in de IT- en business-processen van bedrijven en overheden
  • de hype rond Big Data verdwijnt: 2014 is het jaar van de invoering en acceptatie

De voorspellingen van Compuware zijn overigens onderdeel van hun marketing-strategie. Het bedrijf verwacht, als leverancier van ‘application performance management-oplossingen’, een nieuwe generatie tools te kunnen leveren die de scheiding tussen productie, test en ontwikkeling opheffen.

Een woordvoerder: “In 2014 zal IT transformeren. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan de hedendaagse behoeftes van app-gestuurde bedrijven, de explosieve groei van mobiele apparaten en de omarming van Big Data-strategieën. Ook de fundamentele IT-methodes die bedrijven helpen terwijl zij groeien en concurreren worden komend jaar getransformeerd.”

We zijn benieuwd.

Bron: Computable december 2013