Digital

Digital

Nieuws

PostNL naar de cloud

PostNL migreert zijn gehele IT-omgeving naar de cloud. Dat meldt logistiek.nl. Daarbij maakt PostNL gebruik van de diensten van het bedrijf ICT Automatisering.

De keuze om naar de cloud te gaan is een gevolg van het nieuwe dienstverleningsmodel voor de interne IT bij PostNL. Wim Reedijk, Directeur IT van PostNL: “Hierbij worden de services zoveel mogelijk gebaseerd op standaard SaaS oplossingen. De basis voor dit nieuwe sourcing model is een volledige transitie naar de cloud die in 2015 afgerond moet zijn. Dit vereist een forse verandering van de IT-processen, -cultuur, -kennis en -kunde binnen de IT-organisatie van PostNL.”

IT-afdelingen van bedrijven als PostNL moeten, met krimpende budgetten, steeds meer diensten ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van de analyse van big data. De keuze voor de cloud is dan snel gemaakt, omdat die veel besparingen oplevert. Zo betaal je in de cloud alleen voor diensten die je daadwerkelijk gebruikt, terwijl bedrijven die on premise werken vaak veel kosten hebben aan software en licenties die ze niet gebruiken.

Bron: logistiek.nl december 2013