Digital

Digital

Nieuws

Overheid wisselt ICT-personeel uit met bedrijfsleven

Nederland ICT en de rijksoverheid zijn het project Personele Uitwisseling gestart. Doel: begrip kweken tussen overheid en bedrijven die ICT-oplossingen leveren. Praktisch gesproken komt het erop neer dat medewerkers van overheid en ICT-bedrijfsleven bij elkaar aan de slag gaan.

De samenwerking tussen overheid en ICT-bedrijfsleven is traditioneel vrij moeizaam, constateren branchevereniging Nederland ICT en een aantal ministeries. Toch hebben ze elkaar nodig. Het project Personele Uitwisseling moet meer begrip kweken en leiden tot een betere basis voor samenwerking.
Het project levert geen stages of bedrijfsbezoekjes op: de deelnemers gaan echt twee tot negen maanden in een bestaande functie aan de slag en worden daarvoor ook betaald.

Wie kunnen meedoen? Alle mensen die bij de rijksoverheid of een ICT-bedrijf werken op het niveau van projectleider of adviseur.
De intakes worden gedaan door Infotech Recruitment, de coördinatie wordt verzorgd ICTU, het opdrachtgeverschap ligt bij Nederland ICT en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“We zijn pas begonnen, momenteel worden de eerste matches gemaakt,” zegt Annechien Sloots van Nederland ICT tegen iBestuur. Ordina doet al actief mee, en alle CIO’s van de ministeries hebben gezegd plek te hebben voor tijdelijke medewerkers uit het bedrijfsleven.
Sloots: “We streven nu naar twintig mensen van de overheid en twintig uit het bedrijfsleven die voor de zomer van 2014 gestart zijn.”

Bron: iBestuur december 2013