Digital

Digital

Nieuws

Gemeenten kunnen bedrijfsleven toch digitaal bedienen

De Rijksoverheid is van start gegaan met Antwoord voor bedrijven, “het digitale startpunt van de rijksoverheid voor regels, vergunningen en subsidies voor ondernemers die niet goed weten waar zij met hun vraag terecht kunnen”. Antwoord voor bedrijven springt in het gat dat gemeenten laten vallen: zij slagen er vaak wel in burgers allerlei digitale mogelijkheden aan te bieden, maar hetzelfde doen voor bedrijven is veel ingewikkelder.
overheidsregels speciaal bedoeld voor ondernemers.

Ellen Küller, manager van Antwoord voor bedrijven, tegen overheid.nu: “We zijn onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. We maken landelijke regelgeving voor ondernemers overzichtelijk en toegankelijk. Daarnaast zijn we in het kader van de Europese Dienstenrichtlijn het digitale portaal voor ondernemers in de Europese Unie.”

Bedrijven kunnen rechtstreeks bij Antwoord terecht, maar het loket is ook bedoeld voor gemeenten die vragen van bedrijven krijgen. Küller: “Gemeentelijke KCC’s mogen ons gerust beschouwen als een backoffice wanneer een ondernemer hen belt met een vraag over landelijke wetten, regels of subsidies. We kunnen gemeenten als geen ander wegwijs maken in de talloze regelingen over bijvoorbeeld milieu, personeel of bedrijfsvoering.”

Gemeenten kunnen de informatie van Antwoord voor bedrijven zelfs direct op de eigen gemeentelijke site publiceren, want die informatie is als open data beschikbaar.

De site van Antwoord voor bedrijven is hier te vinden

Bron: overheid.nu december 2013