Digital

Digital

Nieuws

Politiek tegen digitalisering gemeentelijk nieuws

Het College van B&W van Capelle aan den Ijssel wil het gemeentelijk nieuws – en dan met name de officiële bekendmakingen - vanaf 2014 slechts digitaal verspreiden en niet langer publiceren in streekkrantjes. Niet alle Capelse partijen worden daar warm van, de PvdA en de SGP zijn fel tegen.

Het college onderbouwde zijn besluit als volgt: “Capelle heeft een grote digitale ambitie en geldt als een van de koplopers in Nederland als het gaat om digitale dienstverlening. De ontwikkeling van het uitsluitend digitaal publiceren sluit hier goed op aan.”

PvdA-fractievoorzitter Ponte hoonde het voorstel in een gemeenteraadsvergadering weg: “Vanuit een ivoren toren heeft het college een technisch besluit genomen, zonder de gevolgen ervan te onderzoeken. Toch is de impact van het plan groot.”

Welke impact? vraag je je als digitale burger af? Ponte wijst allereerst op het verzoek van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen om de papieren gemeentelijke informatie nog een tijdje te handhaven. En verder “weet ik niet of ook jongeren zo wel afdoende geïnformeerd zullen worden. Ik denk niet dat ze elke week op de gemeentelijke website zullen kijken of er toevallig in hun buurt een boom zal worden omgehakt.”

Ook SGP-fractievoorzitter Weggeman is ontstemd: “Alle Capellenaren moeten relevante gemeentelijke informatie kunnen ontvangen. Ook mensen die geen gebruikmaken van de digitale snelweg.”

Het College van Capelle heeft eerder laten weten in 2015 een compleet digitale en papierloze organisatie te willen zijn. Dwarsliggende politieke partijen helpen daarbij niet.

Bron: Reformatorisch dagblad november 2013