Digital

Digital

Nieuws

Corporatie cloud succesvol

Woningcorporaties zijn allang geen ouderwetse bolwerken meer: steeds vaker zien ze de voordelen van de cloud en handelen ze daar ook naar. NCCW, de ICT-samenwerkingsorganisatie van de corporaties. meldt dat al tien procent van de woningcorporaties klant is van zijn ‘Corporatie Cloud’.

Deze mooie mijlpaal is bereikt dankzij de recente toetreding van de corporaties Welwonen (Enkhuizen), Gemeentelijk woningbedrijf Koggenland en Rondom Wonen. NCCW heeft nu 38 klanten voor de Corporatie Cloud die startte in 2010.

Het online platform van NCCW wordt ook steeds slimmer en efficiënter. Zo biedt het de deelnemers allerleimogelijkheden om processen afdeling- en organisatie-overschrijdend op elkaar af te stemmen en ondersteunt het ketensamenwerking met leveranciers. Ook zijn functionaliteiten als digitale facturering, digitaal archief, reparatieverzoeken en het klant- en WRV-portaal beschikbaar. Vanaf volgend jaar kent de Corporate Cloud ook een medewerkersportaal en KlantContactCentrum.

“Met een marktdekking van nu zo’n 10 procent bereikt NCCW voor zijn Corporatie Cloud een omvang die cruciaal is voor het concept van cloudcomputing, waarbij schaalvoordeel en concurrentiekracht elkaar wederzijds versterken,” schrijft de Automatiseringgids.

NCCW kwam in 2012 voor 49 procent in handen van softwareleverancier Unit4, leverancier van de onder corporaties populaire jaarrekeningen-applicatie Activamodule.

Bron: Automatiseringgids december 2013