Digital

Digital

Nieuws

Gemeenteraad Hardinxveld-Giessendam gaat papierloos verder

De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam heeft op 31 oktober 2013 voor het eerst volledig papierloos gewerkt. Dat meldt het plaatselijke nieuwsblad Het Kompas. Het levert de gemeente een besparing van meer dan € 6.000 euro per jaar op. De raadsleden zijn blij met deze ontwikkeling. Een raadslid: “Als raadslid is het belangrijk met de tijd mee te gaan en de kostenbesparing is natuurlijk een mooi bijkomend voordeel.”
Gemeentelijk projectleider Pierre Versfeld licht toe: “De belangrijkste argumenten om de raadsleden digitaal te laten werken zijn gebruikersgemak en kostenbesparing”.

De raadsleden beschikken allemaal over een laptop of tablet waarmee ze de vergaderstukken kunnen ophalen uit het Raadinformatiesysteem. Dat systeem werd uitgebreid getest in een pilot met de digitale voorlopers uit de raad. Zoals Cor van Vliet: “De pilot was een mooie gelegenheid om te kijken en mee te denken over de mogelijkheden van het digitale werken. Zo konden we bijvoorbeeld zelf ideeën inbrengen over de manier waarop wij de informatie digitaal aangeleverd krijgen.”
en Jan de Vos: “Een wens van de pilotleden was om digitaal aantekeningen te maken op de documenten. Met een speciaal softwarepakket is dit mogelijk geworden en kunnen de aantekeningen die voorheen op papier werden gemaakt nu digitaal worden toegevoegd.”

Bron: Het Kompas november 2013