Digital

Digital

Nieuws

Werken bij Google is niet wat het lijkt

Jaren lang stond werken bij Google bekend als het paradijs op aarde: je kreeg er een gratis lunch en had toegang tot een schitterende digitale speelkamer en een privétuin. Vreemd genoeg waren er weinig bedrijven in de Fortune 500 waar het verloop onder het personeel groter was. The Independent zocht uit hoe dat kwam, op basis van een flink aantal anonieme
reacties van (oud-)medewerkers.

Opvallend zijn de volgende punten:

  • Google is al lang geen jong en dynamisch bedrijf meer: er is heerst precies dezelfde cultuur als bij klassieke bedrijven: “Als je weet welke projecten je moet kiezen en je werk goed presenteert, maak je al vlug promotie.’
  • Google is zo’n geoliede machine dat de meeste banen bij Google saai zijn: er valt weinig creatiefs te doen.
  • Google kent geen uitdagingen meer: alles is onderdeel van ‘de lopende zaken’, het gaat alleen nog maar om de bestaande handel uitbreiden.
  • Collega’s bij Google zijn tamelijk arrogant. Ze denken dat ze goed zijn omdat ze bij Google werken, maar feitelijk is het niveau van de medewerkers ‘redelijk middelmatig’, aldus een medewerker met zelfkennis.
  • Google wordt bestuurd door ingenieurs met weinig oog voor design en gebruikersgemak. Een citaat: “Als je kijkt naar de producten van Google zie je veel rommel, nutteloze kenmerken, een gebrek aan elegantie en een overdreven focus op technische complexiteit.”

Niets is wat het lijkt. Dat geldt ook voor werken bij Google.

Bron: Algemeen Dagblad november 2013