Digital

Digital

Nieuws

‘Cloud accountant’ is hip

Ook in de wereld van de accountants is de cloud een hot item. Steeds vaker prijzen accountants zich aan als ‘cloud accountant’ en bieden hun diensten via cloud- en cloudachtige oplossingen aan. De voordelen die ze zien: beter samenwerken met klanten, nieuwe dienstverlening, minder administratieve lasten en lagere IT-kosten. De meeste Nederlandse accountants concurreren op basis van kwaliteit en flexibiliteit. Ook daarvoor biedt de cloud betere mogelijkheden. Dat schrijft het vakblad Accountancynieuws op basis van de Exact MKB Cloud Barometer.

De opkomst van de cloud biedt accountants – normaal geen voorlopers in automatisering – een uitgelezen kans om zonder veel investeringen of risico’s nieuwe functionaliteit te gaan gebruiken. Overigens werken wel steeds meer accountants met mobiele apparatuur. Er is sprake van een inhaalslag waarbij de cloud helpt.

Nadelen zien ze ook wel. Zo twijfelen nogal wat accountants aan de veiligheid in de cloud en houden zij hun ‘kernprocessen’ liefst helemaal binnenshuis.

Bron: accountancynieuws november 2013