Digital

Digital

Nieuws

Ons gewicht in goud waard

Digital is een bedrijf met veel inhoudelijke kennis van het vak. Daarom doen wij ook weleens ‘moeilijke’ opdrachten over bijvoorbeeld recordmanagement. Onlangs bij een gemeente in het zuiden van het land. Een medewerker van die gemeente stuurde ons hun zelfgeschreven roadmap voor digitalisering. Daarin troffen we de volgende passage over recordmanagement aan:
“Recordmanagement wordt over het algemeen gebruikt als synoniem voor het op een verantwoorde en duurzame manier digitaal archiveren. Feitelijk realiseer je met recordmanagement de basiseisen voor je informatiehuishouding in de digitale situatie: informatie moet in goede, geordende en toegankelijke staat worden opgeslagen, met aandacht voor integriteit, duurzaamheid en context van die informatie. Informatie mag niet worden ingezien of gewijzigd door mensen die daartoe geen recht hebben. Wat in de loop der tijd met informatie (veelal digitale dossiers en documenten) gebeurt, moet worden gelogd.
Recordmanagement betekent dat informatie de status gearchiveerd heeft, niet meer wijzigbaar is en zodanig is opgeslagen dat die informatie kan worden geraadpleegd zolang zij bewaard moet worden.”

We knikten instemmend. “We hadden het zelf kunnen verzinnen!”
Dat was niet eens zo’n slechte gedachte. Want wat bleek toen we onze offerte voor deze opdracht bekeken: de tekst is er letterlijk uit gekopieerd en geplakt!

Zo zijn we ons gewicht meteen in goud waard.

Bron: Digital oktober 2013