Digital

Digital

Nieuws

Cloud niet ongevaarlijk voor scholieren, leraren, artsen en ambtenaren

SaveGov.org, een internationale organisatie die zich richt op ‘betrouwbaar gebruik van de cloud door de publieke sector’, waarschuwt voor cloudgebruik door scholieren. Die lopen ernstige privacyrisico’s, want ze zijn een eenvoudige prooi voor kwaadwillenden.

Dat schrijft SaveGov.org in een rapport, dat verschijnt ter gelegenheid van de International Conference of Data Protection and Privacy Commissioners in Warschau.

Naast scholieren lopen ook leraren, ambtenaren en artsen groot gevaar door valse advertenties en e-mails die meekomen met gebruik van de cloud: verzenders van malware zijn dol op de profielen die mensen met zulke banen opbouwen.

SaveGov.org constateert dat steeds meer scholen gebruik maken van de publieke cloud. Ze willen profiteren van de lagere kosten en de eenvoud in gebruik. De beveiliging zien ze vaak over het hoofd of beschouwen ze als een gegeven.

SaveGov.org is de Europese gedachte toegedaan en pleit voor een gedragscode voor heel Europa. Die moet zwakkere partijen beschermen tegen bedreigingen uit de cloud.

Bron: Automatiseringgids september 2013