Digital

Digital

Nieuws

Goed nieuws voor SharePoint Online

Microsoft blijft investeren in SharePoint Online, het samenwerkingsplatform in de cloud. Binnenkort krijgen gebruikers meer mogelijkheden bij het online opslaan en delen van documenten. Volgens Mark Kashman, senior product manager SharePoint, gaat het om drie doorslaggevende verbeteringen, namelijk voor het uploaden van bestanden, voor het inrichten van sites en voor herstel.

Het wordt mogelijk om bestanden tot 2 gigabyte in één keer op SharePoint Online te zetten. Het huidige maximum is 250 megabyte. Ook kunnen voortaan meer bestanden ineens worden geüpload via drag-and-drop, de dialoogbox of SkyDrive Pro Sync for WIndows. Ook aanvaardt SharePoint Online voortaan - net als de on premise variant -.exe- en .dll-bestanden.

Daarnaast is het (voor gebruikers met een enterprise-, education- of government-licentie) voortaan mogelijk 10.000 sitecollecties per tenant aan te maken en in te richten, meer dan drie keer zoveel als het huidige aantal. Gebruikers krijgen daardoor meer flexibiliteit bij het inrichten en toedelen van SharePoint-resources aan bedrijfsonderdelen en projecten.

SharePoint Online bewaart weggegooide bestanden voortaan niet 30 maar 90 dagen. Ook worden voortaan standaard tien versies van een Office 365-document bewaard.

Bron: Automatiseringgids 6 september 2013