Digital

Digital

Nieuws

Chromebook kan zakelijk succes worden

De Chromebook van Google kan een prima machine zijn voor zakelijk gebruik. Dat concludeert onderzoeksbureau Forrester in een rapport. Een Chromebook functioneert onder omstandigheden beter dan laptops, Macbooks of tablets. Forrester betrok bij het onderzoek 1200 inkopers van infrastructuur in het bedrijfsleven.

Onder welke omstandigheden functioneert een Chromebook dan wel beter?

  • Het bedrijf moet bereid zijn medewerkers te laten werken met verschillende apparaten, afhankelijk van hun taken. Een een mix van apparaten binnen de bedrijfsmuren moet geen probleem zijn.
  • Het bedrijf heeft gekozen voor Gmail en/of Google Apps.
  • Het bedrijf ontvangt veel bezoekers/klanten, in ‘kioskachtige’ situaties.
  • Het bedrijf werkt (steeds meer) in en vanuit de cloud.

Het voordeel dat bedrijven halen bestaat vooral uit de geringe tijd die ict-afdelingen hoeven te investeren in startklaar maken en onderhoud van de Chromebooks. Citaat van een topman: “Ik wil van mijn traditionele laptops af. Chromebooks bieden een hoge uptime, lage onderhoudskosten en zijn eenvoudig uit te rollen waar wordt gewerkt met webapplicaties en webcontent.”

Daarnaast is de Chromebook zeer licht en dus uitstekend draagbaar.

Bedrijven die veel zaken doen met China, ondervinden wel hinder: Google heeft regelmatig ruzie met de Chinese overheid, zodat de werking van Google Apps in China niet gegarandeerd is.

Bron: Computable 30 juli 2013