Digital

Digital

Nieuws

Green Valley neemt zaaksysteem Triple C over

Green Valley heeft de overname van de midoffice-suite Triple C van CGI (voorheen Logica) afgerond. De suite heet vanaf nu Green Valley Zaaksysteem en krijgt de nodige nieuwe functionaliteit.

Green Valley kwam al in oktober 2012 met CGI overeen de midoffice-suite (bekend van het gemeentelijke samenwerkingsverband Govunited) over te nemen. Een buitenkansje, zegt algemeen directeur Rens Boogerd van Green Valley: “Een midoffice met een uitgebreid pallet aan functionaliteiten waarmee gemeenten binnen no-time gemeentebreed zaakgericht kunnen werken en daarmee ook belangrijke kostenbesparingen realiseren. Wij zijn daarmee de enige aanbieder van zaaksystemen die zijn wortels heeft in de kernactiviteit van gemeenten: het leveren van efficiënte dienstverlening aan burgers en bedrijven.”

Green Valley nam overigens al deel in de ontwikkeling van Triple C als onderaannemer van CGI door de levering van frontoffice-componenten als contentmanagement, producten-dienstencatalogus en klantcontactsysteem.

Green Valley heeft niet alleen de software, maar ook de contracten met bestaande klanten overgenomen, zoals die met gemeenten aangesloten bij GovUnited en enkele losse gemeenten.

Green Valley is van plan het zaaksysteem te verbeteren: de basis wordt vernieuwd, waarmee het schaalbaarder en beter te onderhouden wordt. Ook de gebruikersinterface kan wel een opfrissing gebruiken.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat een zaaksysteem van eigenaar verandert. Eind 2011 nam Roxit het zaaksysteem over van Differs (Digital Groep). Dat zaaksysteem is nu aan een tweede jeugd begonnen onder de naam IZIS.

Bron: Computable 19 juli 2013