Digital

Digital

Nieuws

Urk werkt volledig in de cloud

De gemeente Urk heeft al haar belangrijke procesapplicaties in de private cloud van Pink Roccade Local Government gezet. Het gaat om de applicaties voor Ruimte & Omgeving, Bedrijfsvoering, Samenlevingszaken en Publiekszaken. Urk is de eerste gemeente die volledig in de cloud werkt. Later dit jaar volgen Veere en Stein de weg van Urk.

Urk heeft geen enkele server meer in huis met software voor de ondersteuning van de primaire processen, zegt Han Knooren, algemeen directeur Pinkroccade Local Government tegen Computable: “Alles draait in onze private cloud. Door hun applicaties onder te brengen in de cloud, kan Urk zich beter concentreren op haar kerntaken: informatievoorziening en dienstverlening.”

Pink begon begin 2012 met de cloud voor de lokale overheid. Intussen zijn vijftien gemeenten klant voor deze voorziening. op verschillende manieren hiervan gebruik. Urk is koploper. De applicaties van Urk zijn overigens in twee verschillende clouds ondergebracht, zodat bij een storing aan de ene het werk via de andere door kan gaan.

Gemeentehuis Urk

Bron: Computable 17 juli 2013