Digital

Digital

Nieuws

Volledig nieuwe digitale werkomgeving voor Voorschoten en Wassenaar

De ambtelijke samenvoeging van de gemeenten Wassenaar en Voorschoten heeft de prachtige naam Werkorganisatie Duivenvoorde gekregen. Die werkorganisatie heeft ict-dienstverlener Ictivity de opdracht gegeven voor het moderniseren van de volledige ict-infrastructuur van beide gemeenten.

Ictivity zal zorgen dat werkorganisatie kan beschikken over een moderne en robuuste ict-infrastructuur, als basis voor een solide en snelle dienstverlening aan burgers, bedrijven en andere organisaties.

Alle werkplekken worden vernieuwd, met als uitgangspunt het nieuwe werken. De werkplekken maken gebruik van het server based computing-concept van Ictivity, waarbij alle gebruikers gebruik kunnen maken van hun persoonlijke werkplek, waar ze ook zitten (of staan). Het netwerk is ook op afstand veilig en plaatsonafhankelijk bereikbaar.

Willem Loos, senior adviseur I&A van Werkorganisatie Duivenvoorde, tegen Computable: “Per 1 januari 2013 zijn de ambtelijke organisaties van Wassenaar en Voorschoten samengevoegd. Dit was een uitgelezen moment om de ict-infrastructuur van beide gemeenten te moderniseren. De ict-teams zijn reeds in augustus 2010 samengegaan en hebben al bijna drie jaar gewerkt aan de harmonisering van de ict-systemen van beide gemeenten. Om ook voor de toekomst goed toegerust te zijn op alle ontwikkelingen, is het noodzakelijk dat er geïnvesteerd wordt in nieuwe technologie.”

Bron: Computable 11 juli 2013