Digital

Digital

Nieuws

Scannen met behoud van uitkering

Tweeënvijftig bijstandsgerechtigden gaan de patiëntendossiers van het Groningse Martini Ziekenhuis scannen. Projectleiding wordt uitgevoerd door Forline uit Weesp. De bijstandsgerechtigden moeten in zes maanden liefst 1,3 miljoen dossiers digitaliseren, zes strekkende kilometer papier.
Het project is net van start gegaan. Forline begint met het scannen van de klinische en poliklinische patiëntendossiers, opgeslagen in het externe archief in Tynaarlo. Het Martini Ziekenhuis realiseert hiermee een van de voorwaarden om over te gaan op volledig digitaal werken.

Directeur Dirk-Jan Methorst van opdrachtnemer Forline: “Dit is voor ons natuurlijk een prachtig project, vooral omdat we zoveel mensen aan het werk helpen. Samen met Uitzendspecialist uit Almere en Werkplein Baanzicht uit Assen zijn we in maart van start gegaan met het werven van mensen in en rondom Tynaarlo. De nieuwe medewerkers van Forline zijn werkzoekenden met een bijstandsuitkering.”

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis, het behandelde in 2012 ruim 395.000 poliklinische patiënten en verzorgde 67.000 opnames.
Forline heeft vergelijkbare projecten uitgevoerd voor de Gemeente Amsterdam, Stichting Philadelphia Zorg, de Osira Groep en V&D.

Bron: Automatiseringgids 9 juli 2013