Digital

Digital

Nieuws

Cloud vraagt om modernisering datacentra

Een wereldwijd onderzoek van Brocade wijst uit dat een ruime meerderheid van de gebruikers geen vertrouwen heeft in de huidige datacentra en netwerken: die zouden te ouderwets en te rigide zijn om soepel te worden ingepast in een cloudomgeving.
Datacentra in de hele wereld blijken te zijn gebaseerd op starre infrastructuren en heel veel bedrijven zijn afhankelijk van die verouderde datacentra. De productiviteit lijdt eronder. En eindgebruikers hebben veel last van onmogelijkheden.

Virtualisatie en cloud computing vragen om grote aanpassingen aan datacentra en infrastructuur, anders wordt het nooit wat. Niettemin proberen veel leveranciers te roeien met de riemen die ze hebben. Dat gaat vaak mis: netwerkstoringen zijn het gevolg.

Jason Nolet, vicepresident Data Center Switching & Routing van Brocade, geeft het ronduit toe: “Veel bestaande datacenters zijn gebaseerd op technologie van twintig jaar oud. Feit is dat ze niet langer kunnen voldoen aan de huidige vraag.”

De modernisering van datacentra en netwerken is noodzakelijjk, maar wordt niet snel doorgevoerd: dat is een gevolg van de economische malaise.

Bron: Automatiseringgids 9 juli 2013