Digital

Digital

Nieuws

Medewerkers Overschie mogen een maand hun kantoor niet in

De Rotterdamse deelgemeente Overschie heeft 22 ambtenaren in dienst. Zij nemen allemaal deel aan de ‘Maand Zonder Kantoor’ die Overschie organiseert van 24 juni tot 19 juli. Geen kantoor, maar het werk gaat gewoon door. Overschie wil hiermee bewijzen dat de kwaliteit van de dienstverlening hoog kan zijn zonder een gebouw.

De medewerkers mogen werken waar ze willen: ze hebben een smartphone en een laptop en kunnen via internet inloggen op het Overschiese netwerk. De vaste telefoon van de deelgemeente zal als vanouds worden opgenomen en de postverwerking is normaal. Overschie hoopt op deze manier te besparen op de huisvestingskosten en het contact tussen ambtenarij en burgers te stimuleren.

Als een burger een afspraak wil maken met een ambtenaar, kan hij dit doen waar hij wil: in de voetbalkantine, thuis, op een plein of in de kroeg. Paspoorten en rijbewijzen worden niet aan de bar overhandigd: de inwoners van Overschie moeten hiervoor al langere tijd naar de stadswinkels in Noord, Hillegersberg-Schiebroek of Centrum.

De medewerkers van Overschie hebben prestatiecontracten gesloten met deelgemeente zodat ze kunnen worden afgerekend op hun verantwoordelijkheden. Overschie doet overigens al jaren veel aan flexibel werken. Mede hierdoor ligt het ziekteverzuim volgens de deelgemeente al jaren op ongeveer nul procent.

Bron: Rijnmond.nl 14 juni 2013