Digital

Digital

Nieuws

Om vijf voor drie even de oogjes toe

LondonOffices.com heeft een onderzoek uitgevoerd onder 420 Britse werknemers en een van de conclusies van dat onderzoek is: vijf voor drie ‘s middags is het minst productieve moment van de dag.

Op dat moment gaan kantoorwerkers en masse hun Facebook of Twitter bekijken. Vaak plannen ze dan ook hun avondactiviteiten. Citaat van een ondervraagde: “Ik ga voluit in de ochtend en werk dan al mijn taken af. Het probleem is dat ik na de lunch ben uitgeteld totdat ik wat suiker krijg.” Engelse kantoorwerkers vertrouwen op sterke koffie en een chocoladereep om de rest van de dag door te komen.

Het meest productieve moment van de dag is vier minuten voor half elf in de ochtend. Alle mail is dan bekeken en zo nodig beantwoord, en men is bezig een planning te maken voor de rest van de dag.

Ook om zestien minuten over vier in de middag leeft de kantoorarbeider op: dan is het om de laatste taken uit te voeren en de dag af te ronden. Deze piek duurt erg kort. Ongeveer achttien minuten voor vertrek naar huis of café hebben werknemers zich over het algemeen al geestelijk losgemaakt van hun werk.

Bron: NRC 4 juni 2013