Digital

Digital

Nieuws

Overheden meten hun bedrijfsvoering met app

Overheden hebben sinds kort de beschikking over een nieuwe app: Vensters voor Bedrijfsvoering. Daarmee kunnen ze hun bedrijfsvoering vergelijken met die van wel honderd andere publieke organisaties.

De app doet het uiteraard op allerlei mooie mobiele apparaten waarmee ambtenaren graag vergaderen. Geen wonder dat een gemeentesecretaris bereid werd gevonden de app in gebruik te nemen. In dit geval Philippe Raets, gemeentesecretaris van Rotterdam.
Raets is vol lof over Vensters voor Bedrijfsvoering: “Deze app helpt ons als gemeentelijke organisatie weer een stapje verder. Als bijvoorbeeld Den Haag op indicator X veel beter scoort dan wij, dan zie ik graag dat mijn organisatie van hen leert hoe wij onszelf kunnen verbeteren”.

De app biedt overheidsorganisaties volop mogelijkheden om hun bedrijfsvoering te vergelijken met die van andere publieke organisaties. Het is een diagnose- en leerinstrument dat managers bij de overheid helpt hun bedrijfsvoering inzichtelijk te maken en zinvolle keuzes te maken over ambities en verbeterpunten. Dat moet weer leiden naar effectieve verbeterstappen voor de bedrijfsvoering en de dienstverlening.

De term vensters slaat op de verschillende perspectieven die alle elementen van de bedrijfsvoering met elkaar verbinden.

Vensters voor Bedrijfsvoering is beschikbaar voor (mini) tablets via de App Store en Google Play en kost niets. Meer weten? Klik hier

Bron: e-overheid.nl 27 mei 2013