Digital

Digital

Nieuws

Digitale kuisheid in Helmond

De gemeente Helmond bracht al in 2005 ‘Virtueel Helmond’ in de lucht, een website waarop je vele, soms toekomstige plekken in de Brabantse stad digitaal kunt bezoeken.
Om een bezoek te brengen aan deze digitale stad, moet je een eigen avatar aanmaken. Een avatar is een plaatje dat je als gebruikersafbeelding op internet kunt gebruiken. Met die avatar kun je de Helmondse toekomstplannen en projecten bekijken.

South Park avatar

Je kunt je Helmondse avatars naar eigen smaak aankleden met een bescheiden virtuele garderobe. Een van de onderdelen van die garderobe is een kort rokje. Wat ontdekten nijvere bezoekers van Virtueel Helmond? Je kunt door ‘handig navigeren’ bijzonder gemakkelijk en schaamteloos onder virtuele rokjes kijken. Een aardige functionaliteit die heel wat extra bezoekers trekt, maar die strijdig is met de doelstellingen van de gemeente.
Een woordvoerder: “Bij het ontwikkelen van het programma vroegen we ons al af of het handig was dat er avatars rondliepen met korte rokjes. Het systeem is uitvoerig getest, maar niemand kwam op het idee om onder de rokjes te kijken.” Kennelijk is het nooit door mannen getest.

Dus doet de digitale kuisheid haar intrede in Helmond: de gemeente laat weten de mogelijkheid om te gluren te zullen schrappen.

Bron: gemeente.nu, 27 mei 2013