Digital

Digital

Nieuws

Cloud komt op: bedrijven doen ICT versneld de deur uit

Piet van Vugt, CEO van Nobel, tegen Managersonline.nl: “Het aantal bedrijven dat kiest voor de cloud is de afgelopen twee jaar vertienvoudigd. Zij willen hun kosten verlagen, maar zoeken met name een manier om hun ICT te moderniseren.”
Deze vlucht naar de cloud zal zich versneld doorzetten, zegt ook Gartner: de bestedingen van bedrijven zullen verschuiven ten gunste van mobiele devices en de cloud.

Crisis of niet: volgens Gartner stijgen de wereldwijde IT-uitgaven in 2013 naar 3,8 miljard dollar. De belangrijkste veroorzakers van die groei zijn mobiele apparaten en cloud-diensten. Traditionele pc’s zijn binnen vijf jaar allemaal vervangen door mobiele devices, software met licenties door cloud-applicaties.

Daar ligt een belangrijke uitdaging voor adviesbureaus: zij moeten bedrijven en overheden helpen de juiste keuzes te maken en applicaties en systemen aan elkaar te knopen. Piet van Vugt: “Dat vereist visie, innovatievermogen en technische kennis, die deze organisaties vaak zelf niet in huis hebben.”

De nieuwe elementen in zakelijke ICT (social, mobile, cloud en information) zullen volgens Gartner grote voordelen hebben voor organisaties, zoals verbeterd klantcontact, mobiel werken, schaalbare IT en meer waarde uit bedrijfsinformatie.

Een goed voorbeeld van slim gebruik van moderne technieken en werkpakketten is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Nza werkte tot 2011 met verouderderde hardware en software. Toen besloot de Nza –min of meer van de ene dag op de andere - om te investeren in een moderne IT-architectuur met alle mogelijkheden die horen bij het Nieuwe Werken. De NZa en haar medewerkers zijn erg blij met deze stap.

Bron: Managersonline.nl 8 mei 2013