Digital

Digital

Nieuws

Zes miljoen euro voor internationale expansie

De Nederlandse overheid werkt er maar mondjesmaat mee, maar Amerikaanse investeerders hebben er vertrouwen in: het documentmanagementsysteem M-Files. Zes miljoen euro liefst investeren DFJ Esprit en Finnish Industry Investment in de internationale expansie van de ‘op metadata gebasseerde Enterprise Content Management oplossing voor cloud, on-premise en hybride omgevingen’.

M-Files is een oplossing die is ontwikkeld om een eind maakt aan het werken met mappenstructuren op netwerkschijven. Een volgens velen verouderder werkwijze waar de wereld maar moeilijk van loskomt. De archiutectuur van M-Files is gebaseerd op werken met metadata waarbij het uitgangspunt is wat informatie is en niet waar het is opgeslagen.
M-Files ontstond in Finland maar heeft intussen over de hele wereld een gerenommeerde klantenkring opgebouwd met bedrijven als AstraZeneca, SAS, Pandora, United Nations Environment Program (UNEP), Charles Schwab, Hecla Mining, Elekta en Hill + Knowlton.

Miika Mäkitalo, CEO van M-Files Corporation: “Je kunt de op metadata gebaseerde benadering van M-files goed illustreren door te kijken naar de iPhone. Als je muziek op je iPhone zet, hoef je dat niet in een muziekfolder te plaatsen. Het device weet dat het muziek is en dit wordt getoond waar en wanneer je het verwacht, gerangschikt onder artiest, genre, datum, etc. Dit is exact wat M-Files doet als het gaat om informatiebeheer. En wanneer organisaties op deze manier werken, leidt dat tot een revolutionaire verandering in hun bedrijfsvoering. Zie het als Enterprise Document Management 2.0 of als de gecombineerde kracht van Dropbox en Documentum, maar dan voor bedrijven op enterprise niveau.”

M-Files wil zelf het gat opvullen tussen simpele middelen voor het delen van bestanden (Dropbox etc.) en geavanceerde maar duurdere oplossingen als SharePoint. Niet zonder succes: M-Files is door Gartner opgenomen in het ‘Gartner Magic Quadrant for Enterprise Content Management 2012’.

Bron: Documentwereld 2 mei 2013