Digital

Digital

Nieuws

Digital loket levert Nijkerker 41 dagen winst op

Wethouder Bert de Graaf van Nijkerk heeft op 16 april het digitaal loket van zijn gemeente opengezet voor het aanvragen van aanvragen leerlingenvervoer. Hij beloofde: het gaat via internet supersnel en binnen een werkdag heeft de aanvrager antwoord. Dat is heel wat beter dan in het papieren tijdperk. Toen moest de burger zich door heel wat papierwerk heen worstelen om zo’n aanvraag in te dienen en goedgekeurd te krijgen.

Een medewerker van de gemeente zelf heeft een digitaal formulier ontworpen voor de website. Aan het formulier kunnen de nodige bijlagen worden toegevoegd. Pas als de serie bijlagen compleet is, kan de aanvraag worden ingediend.

Een voorbeeld: mevrouw Van Es deed een aanvraag voor haar zoon. Die meldde ze af voor busvervoer en ze vroeg treinvervoer aan. Tot haar verbazing kreeg ze de volgende dag een positief antwoord.

Wethouder De Graaf gelooft erin: “Het blijkt dat digitaal werken inwoners en de gemeente tijd en geld oplevert. Omdat we snel en efficiënt kunnen werken. Onze medewerkers, maar ook de aanvragers kunnen snel de statusinformatie van de aanvraag inzien. Digitaal werken draagt bij aan het verbeteren van onze dienstverlening. Een ontwikkeling waar ik blij mee ben.”

Zo weten we weer waar we het allemaal voor doen!

Bron: Nijkerk.nieuws.nl 16 april 2013