Digital

Digital

Nieuws

Pas in 2014 Office voor iPad

Wie de iPad heeft gekocht om een boek te schrijven of moeiteloos samen te werken met collega’s met ‘gewone’ computers, moet geduld oefenen. Het duurt nog minstens tot 2014 voordat Microsoft Office beschikbaar komt voor de iPad. Voor Android geldt hetzelfde: ook dat platform kan pas vanaf 2014 worden gebruikt voor werken met Office.
Een verslaggever van ZDNet heeft een geheim document gelezen waarin de vertraging wordt gemeld. Goed nieuws is dat Office voor iOS dus niet valt onder ‘vaporware’, ofwel de software die alleen als gerucht bestaat om de concurrentie een zand in de ogen te strooien.

Microsoft spreekt in haar uitgelekte roadmap over “de herfst van 2014’. Analisten in de VS denken dat Microsoft worstelt met het verdienmodel voor de software: het bedrijf wil al haar software onderbrengen in een abonnementensysteem en dat wordt lastig als steeds een update van de App Store moet worden gedownload. Dan toucheert Apple namelijk 30 procent van de downloadprijs.

Het werk aan de software zelf kost ook de nodige tijd en inspanning. De vertraging rond Android heeft een andere oorzaak, namelijk de geringe vraag naar apps. Ontwikkelaars verdienen veel meer aan een app voor Apple.

Bron: Automatiseringgids 11 april 2013