Digital

Digital

Nieuws

Aangehaakte gegevens: een wereld op zich

De expertgroep ‘Aangehaakte gegevens’ heeft haar eindrapport gepubliceerd op de website van Operatie BRP (Basisregistratie Personen). Aangehaakte gegevens, wat zijn dat? Dat zijn de gegevens van personen in de gemeentelijke basisadministratie die de gemeente niet verplicht is vast te leggen, maar wel vastlegt. Voorbeelden hiervan zijn gegevens over een kiesdistrict waartoe een persoon behoort, gegevens voor de hondenbelasting of de gezinsverhouding.

De expertgroep had de opdracht in kaart te brengen welke aangehaakte gegevens door gemeenten worden gebruikt, worden uitgewisseld en op welke wijze een gemeente kan omgaan met die aangehaakte gegevens als de BRP is ingevoerd.

De invoering van de BRP heeft als gevolg dat de verplichte set persoonsgegevens voortaan landelijk wordt bijgehouden in de BRP. Dus komen de aangehaakte gegevens op zichzelf te staan. Ze blijven wel belangrijk voor taken die de gemeente uitvoert. Daarom moet een oplossing worden gevonden voor het bijhouden van die gegevens. Nieuwsgierig geworden? Lees het rapport

Bron: e-overheid.nl 27 maart 2013