Digital

Digital

Nieuws

Ervaar de nieuwe mogelijkheden van SharePoint 2013

documenten volgen in SharePoint 2013

De organisatiebrede invoering van digitaal werken met SharePoint Online (in de cloud!) bij Eneco hebben we afgerond. Eneco gaat er nu zelf mee verder.
Tijdens dit mooie project hebben we ook kennis gemaakt met de nieuwe mogelijkheden van SharePoint 2013 en de overgang naar SharePoint 2013 – inclusief digitaal archiveren – voorbereid. We zijn erg onder de indruk geraakt van wat 2013 biedt (los van wat er al was).

Een paar voorbeelden:

  • Skydrive (het voormalige My Site) wordt het episch centrum van de informatie die jij interessant vindt, de dossiers waaraan je werkt, de documenten die je in behandeling hebt, de kennis die je helpt. Hoe? Je hebt in SharePoint 2013 de mogelijkheid om aan te geven dat je een document wilt volgen. Kies je voor die mogelijkheid, dan wordt een link naar dat document op je eigen pagina ‘Docs I’m following’ (documenten die ik volg) geplaatst. Op die pagina houd je dus overzicht op alle documenten waar je mee bezig bent, het maakt niet uit in welke site ze staan. Op dezelfde manier kun je sites volgen.
  • De preview-functie voor documenten is sterk verbeterd. Met een enkele klik op een link naast het document krijg je de inhoud van het document te zien zonder het te hoeven openen. In de praktijk zul je met veel minder muisklikken precies het document dat je zoekt kunnen vinden.
  • Je kunt documenten direct van je bureaublad of netwerkschijf slepen naar juiste plek in SharePoint. Voor het eerst is het daarmee ook voor mensen die werken met een Apple mogelijk meerdere documenten tegelijk te uploaden naar SharePoint.
  • Microsoft heeft een paar jaar geleden de geavanceerde zoekmachine Fast gekocht. Vanaf 2013 is deze zoekmachine – waarmee je tegelijke al je SharePointsites (en ook netwerkschijven) kunt doorzoeken – in SharePoint geïntegreerd. Zonder meerkosten. Een cadeautje eigenlijk.
  • Ook wordt de archieffunctie in SharePoint 2013 steeds volwassener en bruikbaarder in de Nederlandse situatie.
  • Als je ook gaat werken met Office 2013, is er sprake van een volledige integratie van SharePoint 2013 met Word, Excel en Powerpoint. De opslaan-als-functie zal je altijd in eerste instantie naar SharePoint leiden. Het centrum van al je kennis en informatie.

preview in SharePoint 2013

Digtal start op 30 mei 2013 weer met de cursus ‘SharePoint als middel voor digitaal samenwerken en archiveren’ (voorheen SharePoint als DMS en RMA).
Meer weten?
Klik hier

Bron: Digital 2013