Digital

Digital

Nieuws

Google biedt in de cloud mogelijkheid om aantekeningen te maken

In de digitale wereld blijft niets geheim. Daar ondervindt Google nu ook de nadelen van. Al langere tijd werkt het bedrijf in het diepste geheim aan een app voor cloud-gebaseerde aantekeningen. De toepassing, die het bedrijf zelf ‘Google Keep’ noemt, moet een directe concurrent worden voor het succesvolle Evernote.

De app is ontdekt door een medewerker van de site Android Police. Digitale politie-agenten hebben de gewoonten in de duistere buurten van internet rond te snuffelen en zo kwam een van die agenten terecht in Google Drive. Daar trof hij het icoon van de app Google Keep aan.

De exacte functionaliteit van Google Keep is nog niet bekend. De elementen die via internet werden achterhaald, geven de indruk dat gebruikers van Keep de mogelijkheid krijgen om eigen aantekeningen, knipsels van webpagina’s, checklists en links op te slaan en te delen met anderen. Ook kunnen items met kleur-tags worden gecategoriseerd.

Overigens exploiteerde Google tot 2009 de online aantekeningen-app Google Notes. In het gat dat Google na 2009 achterliet, sprongen SimpleNote, OneNote (Microsoft), SpringPad en Evernote.

Bron: Automatiseringgids 19 maart 2013