Digital

Digital

Nieuws

Informatiemanagement prioriteit één bij woningcorporaties

Een grote meerderheid van de verantwoordelijken voor IT bij woningcorporaties stelt vast dat het regeerakkoord invloed heeft op de bedrijfsvoering van woningbedrijven. Als gevolg daarvan hebben ze informatiemanagement bovenaan hun prioriteitenlijstje gezet.
Dat schrijft de Automatiseringgids op basis van een onderzoek onder 36 IT-verantwoordelijken van de grootste woningcorporaties in Nederland, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Right in opdracht van Info Support.

De ondervraagden beschouwen ontsluiting van informatie, net als vorig jaar overigens, als de belangrijkste IT-ontwikkeling binnen woningcorporaties. In volgorde van belangrijkheid volgen daarna: kostenreductie, systeem- en data integratie, beveiliging en mobility. Op grote achterstand volgen thema’s als Het Nieuwe Werken, het gebruik van tablets en werken in de cloud.

Daarnaast geven alle ondervraagden aan aan dat het regeerakkoord financiële gevolgen heeft voor de corporaties, maar over de precieze vorm van die gevolgen verschillen de meningen. Sommigen denken dat ook de IT-budgetten onder druk komen te staan, anderen verwachten juist dat IT meer kansen zal krijgen om een bijdrage te leveren aan kostenvermindering.

Marco Hout, Business Development Adviseur van Info Support, concludeert dat samenwerking tussen corporaties steeds belangrijker wordt: “Om één gezicht naar buiten te tonen, is het noodzakelijk dat gegevens onderling uitwisselbaar zijn. Ook om die reden is een focus op informatiehuishouding van essentieel belang.”

Bron: Automatiseringgids 13 maart 2013