Digital

Digital

Nieuws

Kennis en informatie delen levert Rijkswaterstaat uitverkiezing op

Rijkswaterstaat is, na twee tweede plaaten, in 2012 dan toch verkozen als Overheidsorganisatie 2.0. Rijkswaterstaat versloeg het ministerie van Buitenlandse Zaken en OVER-gemeenten, een werkorganisatie van de Oostzaan en Wormerland.

Rijkswaterstaat wist zich vooral te onderscheiden door zijn communicatie met burgers en door zijn initiatieven om de interne kennisuitwisseling en samenwerking te verbeteren. Het sociale intranet,
waarin Yammer (een intern Twitter) is ge├»ntegreerd, kreeg een eervolle vermelding. Het is een succes: iedere medewerker heeft er een eigen profielpagina met zijn expertise, directe collega’s en de laatste updates van Yammer, LinkedIn en Twitter. Liefst 7000 van de 9000 medewerkers van Rijkswaterstaat hebben een Yammer-account. Ze gebruiken dat om actief hun kennis en expertise te delen en samen te werken.

Daarnaast is Rijkswaterstaat al jaren actief bezig om weggebruikers actuele informatie te geven over werkzaamheden aan de weg, met name via de campagne VanAnaarBeter. Al in 2009 startte RWS met communicatie en interactie met burgers via Twitter. De verkeerscentrale geeft meldingen over werkzaamheden, spoedreparaties, incidenten en grote ongelukken op de snelweg direct door via social media.

Bron: Binnenlands bestuur 29 november 2012