Digital

Digital

Nieuws

Digital over het belang van een POC

Digital heeft de laatste jaren de regie gevoerd over een aantal POC’s.

POC: afkorting van proof of concept. Een proof of concept is een van de belangrijkste stappen om te komen tot een manier van digitaal werken die door de hele organisatie wordt gedragen.

Want hoe gaat het vaak? Je hebt gekozen voor een pakket waarmee je digitaal wilt werken en je informatie (langdurig) op orde wilt houden. En je hebt een manier van digitaal (samen) werken bedacht of beschreven. Je hebt de techniek in huis en je hebt de functionaliteit voor ogen.
Nu moet je nog draagvlak in de organisatie krijgen: digitaal samenwerken gaat immers iedereen aan.

Je kunt natuurlijk rondgaan en je verhaal vertellen. Je weet dan dat dat verhaal mooier zal zijn dan de werkelijkheid. Je kunt ook eerst, op beperkte schaal, in eenvoudige vorm, de gewenste manier van werken vormgeven in een proefmodel van je pakket. Dat noemen we een proof of concept.

Zo’n proof of concept zet eigenlijk meteen de organisatie met beide benen op de grond…. En beide benen op de grond is het goede fundament voor de veranderingen die digitaal samenwerken met zich meebrengt. Zo’n proof of concept kan je ook behoeden voor heel veel investeringen in iets wat je eigenlijk niet wilt.

Ronald Groeneweg, managing partner van Digital, zal over deze materie spreken op de Waterschaps- en Gemeentedag op 14 november 2012 bij Waterschap Rijn en Ijssel in Doetinchem. Deze dag wordt georganiseerd door ETTU (www.ettu.nl).

Als je niet aanwezig kunt zijn: de presentatie van deze voordracht zal later deze maand op onze website verschijnen.