Digital

Digital

Nieuws

Logica verlaat GovUnited

Green Valley neemt de rol van Logica als softwareleverancier van het gemeentelijk samenwerkingsverband GovUnited over. Logica draagt de softwaresuite voor elektronische dienstverlening Triple C, inmiddels bij 17 GovUnited-gemeenten aan de praat, met bijbehorende samenwerkingsovereenkomst over. Green Valley is nu al als onderaannemer voor de helft van de onderdelen van Triple C verantwoordelijk, namelijk voor de ‘frontoffice’ (contentmanagementsysteem, productencatalogus en klantcontactsysteem). Logica brengt nu ook de midoffice (het zaaksysteem) en de ‘gegevensmakelaar’ onder bij Green Valley.

Het besluit is in de zomer voorbesproken met GovUnited en leidde niet tot boze gezichten. Puntje bij paaltje is het Logica dat uit strategische overwegingen zelf heeft besloten zich terug te trekken.Het dagelijks bestuur van GovUnited en opdrachtgever ICTU zijn akkoord met de overdracht, mits de gebruikers er niets van merken.

De samenwerking tussen GovUnited en Logica is niet altijd vlekkeloos verlopen. Met name koerswijzigingen kort na de start van het samenwerkingsverband leidden tot complicaties, vertragingen en het afhaken van veel gemeenten. Op dit moment is GovUnited aan het verzelfstandigen.

Bron: Digitaal bestuur 22 okt 2012