Digital

Digital

Nieuws

Chrome alleen geschikt voor thuisgebruik, zegt Google

NRC Handelsblad beweerde onlangs dat Chrome onzorgvuldig omgaat met wachtwoorden en andere inloggegevens. Google ontkent dat.

Hoe zit het? Bij toeval ontdekten twee redacteuren van de krant, werkend op dezelfde computer, dat hun login-gegevens verwisseld werden. Google verklaart die verwisseling als een logisch gevolg van het feit dat twee mensen op een computer met Chrome internetten. Ongevraagd kan Chrome dan inlognamen, wachtwoorden en bladwijzers van de een toevoegen aan het account van de ander. Google ziet daar geen kwaad in en noemt het “eerder een feature dan een bug”.

Daarnaast deelt Google mee dat je Chrome niet moet gebruiken op een publieke of onbekende computer. “We raden het inloggen bij Chrome via een publieke of onbekende computer sterk af, omdat informatie van de gebruiker op de computer wordt bewaard. Voor iedereen die een computer deelt, raden wij aan om verschillende accounts te gebruiken wanneer zij inloggen op het besturingssysteem. Dat zorgt ervoor dat je gegevens gescheiden blijven.”

Nederlandse veiligheidsexperts vinden dat Google wel wat duidelijker mag waarschuwen voor deze ‘kenmerken’ van zijn browser.

Bron: Automatiseringgids 1 oktober 2012