Digital

Digital

Nieuws

“Dat lijkt hard en blauw”

Martin Misseyer, sinds kort directeur informatiemanagement van Ordina, laat zich interviewen door Via Nova Architectura. Een boeiend interview met een topman in een bedrijf dat oplossingen “bedenkt, bouwt en beheert voor een duurzame digitale wereld”.

Een paar citaten:

“Je moet per geval bewuste keuzes maken en de benodigde vaardigheden erbij uitzoeken. Daardoor vermijdt je dat een mooie plaat aan het begin van de ontwikkeling, op het eind door de gebruiker niet meer herkend wordt.”

“Een goed product hoeft niet altijd mooi te zijn. Het moet door de gebruiker met plezier gebruikt worden. Dan is het een goed product.”

“Ik herken dat architecten behoefte hebben aan opleidingen op het gebied van de advies- en samenwerkingsvaardigheden, maar zich daar niet altijd duidelijk over uitspreken.”

“Aan het begin van een groot verandertraject van een managementinformatiesysteem, wordt vanaf dag één, een architectuurplaat opgehangen. Dat lijkt een beetje hard en blauw, maar dat is het helemaal niet. Wat we daarmee beogen is, dat tijdens het verloop van het project wijzigingen worden aangebracht en daarmee ook de voortgang en het toegenomen inzicht zichtbaar gemaakt wordt. Visueel maken van wijzigingen en voortgang helpt enorm bij het delen en bediscussiëren van de informatie tussen de projectleden en hun directe omgeving.”

“Als een architect, die heel veel met verschillende doelgroepen aan de slag gaat, behoefte heeft aan een opleiding in advies- en samenwerkingsvaardigheden, wordt daar volmondig ja op gezegd. Het is wel een investering, maar draagt uiteraard bij aan de waardecreatie van de architecten in mijn afdeling. Bij grotere projecten zou je inderdaad kunnen overwegen om een heel team naar een teambuildingscursus te sturen. Maar natuurlijk alleen als ze daar zelf behoefte aan hebben.”

Het hele interview is te lezen op:
vianovaarchitectura.nl/page/naf-interview-met-martin-misseyer

Bron: Vianovaarchitectura.nl, 22 augustus 2012