Digital

Digital

Nieuws

Hogeschool Amsterdam gelooft nog wel in Het Nieuwe Werken

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) realiseert momenteel de Amstelcampus, een kennisplein rond Het Nieuwe Werken.
Kees Lammers, directeur van het Bureau Nieuwbouw van de HvA: “De organisatie heeft behoefte aan kennis en kunde rond Het Nieuwe Werken. De informatie en deskundigheid zijn aanwezig bij de HvA, maar waren nog niet manifest en gebundeld.”
In de Amstelcampus nu dus wel.

Ellen Budde, senior projectmanager: “Het is duidelijk dat je de actuele thema’s die spelen binnen de hogeschool integraal moet benaderen; dan kun je gebruikmaken van de versterkende werking. Thema’s die vaak naar voren komen tijdens onze gesprekken rond Het Nieuwe Werken zijn: de optimale interactie tussen student en docent, het onderwijs centraal, efficiënt ruimtegebruik, duurzaamheid, kennis delen en digitaal leren.”

Willem Baumfalk, ook van de HvA: “Traditioneel huisvesten en werken moet je niet meer willen: niet vanuit de kosten, maar zeker vanuit de onderwijsinhoudelijke kant zijn er betere opties. We moeten beseffen dat het gebouw vele malen groter is dan de feitelijke vierkante meters, en dan bedoel ik de digitale, virtuele omgeving. Bijvoorbeeld binnen de opleiding Recht zijn naast de gewone colleges ook flitscolleges via het web te volgen. Studenten maken hier intensief gebruik van. De inzet van de digitale mogelijkheden, de Digitale Werk Leer Omgeving, gecombineerd met de technische bouwkundige ontwikkelingen geeft veel mogelijkheden. Zo wordt de onderwijsvisie optimaal ondersteund. Dus Het Nieuwe Werken, of hoe je het ook noemt, moeten we gewoon doen.”

Bron: FMM.nl 9 juli 2012