Digital

Digital

Nieuws

Werkdocumenten kopiëren naar je eigen omgeving?

Een interessant artikel over kopiëren van documenten van je werk op je eigen USB-sticks en harde schijven ‘om thuis te kunnen werken’ staat op de site van advocatenkantoor SOLV.
Wat was aan de hand? Een ingehuurde medewerker had, zonder toestemming van zijn opdrachtgever, allerlei offertes, overeenkomsten, ontwerptekeningen, presentaties, notities, werkaantekeningen en handleidingen gekopieerd naar zijn eigen omgeving. De opdrachtgever daagde hem voor de rechter. En de rechter oordeelde dat op alle documenten auteursrechten rusten en “dat het kopiëren van de documenten en het doorsturen daarvan een verboden verveelvoudiging en openbaarmaking is van de documenten” zolang een medewerker daarvoor geen toestemming heeft van zijn opdrachtgever.

Pas op, werknemers! waarschuwt SOLV. Het is veiliger om steeds in de digitale omgeving van je werk- of opdrachtgever te werken.

Overigens was er een verzwarende omstandigheid: de medewerker had in totaal 111 Gigabyte aan bestanden, “waaronder ook documenten met betrekking tot projecten waaraan hij zelf niet werkte”, gekopieerd.

Verder lezen: klik hier

Bron: Solv.nl 1 juni 2012